Ruiken jullie ook het voorjaar?


Op 1 april a.s. gaan de banen weer open!
Voor die tijd is er al van alles gebeurd. Op de jaarlijkse klussendag, zaterdag 26 maart, gaan een 10-tal leden helpen om alles in en rond het clubhuis gereed te maken. De banen zelf worden weer professioneel onder handen genomen. Zodra de netten en doeken weer hangen, is het zover. De gemeente gaat de rietoverlast buiten de hekken te lijf en een deken van kleurrijk zaaigoed zal gaan verschijnen.
De voorjaarcompetitie gaat ook op 1 april a.s. van start met 2 teams, waarbij om en om thuis en uit wordt gespeeld in de regio.

Kortom: we hebben er zin in. Wie er ook klaar voor staan, is ons fantastische barteam.
Nu de versoepelingen weer van alles mogelijk maakt, zal het ook bij onze club aan de bar en op ons zonnige terras weer drukker worden.

Jennifer de Bruin en Evert van Peperstraten vertellen graag over hun ervaringen en zoeken bovendien nog versterking.

De barcommissie aan het woord

Wie zijn deze actieve leden?


Jennifer: Sinds 18 jaar woon ik met mijn gezin, man en dochter van 14, in Nieuwerbrug tegenover de tennisbanen. Ik ben altijd al erg sportief geweest en om die reden gaan tennissen. Om meer in contact te komen met dorpsgenoten is tennis een goede keuze geweest. Daarnaast doe ik ook aan kick-boxen bij een sportschool in Bodegraven.
Naast mijn werk bij De Terugwinning en gezin heb ik nog tijd over voor diverse organisaties waar ik vrijwilligerswerk doe, zoals Buurkracht Nieuwerbrug (groene daken), De Oude Zustertuin (kinderen begeleiden/ dieren verzorgen) en gemeenschapstuin Hortus Populus (oogsten, winkelverkoop en lezingen geven).

Evert: Op 3 jaar na woon ik mijn hele leven al in Nieuwerbrug, even in Gouda gewoond en toen snel weer terug. Ik heb met mijn vrouw 2 dochters, Lisanne en Tessa (deze zoeken nog leeftijdsgenoten om te tennissen). ben altijd wel aan het sporten geweest, skeeleren mountainbiken, hardlopen en nu de laatste paar jaar tennis.
Ik werk als werkvoorbereider in Woerden en doe in mijn vrije tijd nog de revisie van hydraulische cilinders voor cabriolets en storingen oplossen van hydraulische daken van cabrio’s.

Sinds wanneer zijn jullie gaan tennissen?


Jennifer: Vier jaar geleden ben ik lid geworden van TV Wiericke. Ik hou ervan sportief bezig te zijn en door aan competities of clubtoernooitjes deel te nemen zorg je ervoor dat die uitdaging er nog steeds is. Daarnaast wil ik mezelf blijven verbeteren. Het is heel fijn dat TV Wiericke ook ieder jaar weer tennislessen aanbiedt. De combi van verschillende groepen en contacten zorgt ervoor dat je na de les sneller wat afspreekt en vaker op de baan een balletje staat te slaan. Het is een kleine gezellige club die best wat meer leden verdient.

Evert: Ik ben nu vier jaar aan het tennissen. Eerst gewoon zelf proberen met gezin , daarna op les gegaan. Erg gezellig, hele leuke groep mensen en je leert er veel van en vindt mensen die op hetzelfde niveau spelen dat is heel leuk.
Zo leuk, dat zelfs verliezen minder erg wordt.
Competitie spelen is ook heel leerzaam. Je weet nooit tegenover wie je staat, hoe goed zijn, wat hun techniek of tactiek is en dan na afloop een drankje en een hapje heel gezellig.

Binnenkort gaan clubhuis, bar en terras weer open. Wat moeten jullie zoal regelen om alles op orde te krijgen en te houden?


Jennifer: Evert en ik kopen gezamenlijk bij de Makro de nodige spullen in. Als er een toernooi is, kun je aan de hand van het aantal deelnemers inschatten wat je nodig hebt.
De reguliere zaken, zoals koffie, thee, fris, (alcohol vrij) bier en wijn zijn standaard aanwezig. Door Corona konden afgelopen 2 seizoenen de meeste (grote) evenementen niet doorgaan. Dat was erg jammer, want het klaarmaken van eten, de sfeer en gezelligheid mis je dan.
We hopen dit jaar dat ruimschoots in te halen. Voor alle leden en supporters is het fijn om te weten dat ze ook in ons clubhuis kunnen pinnen.

Evert: De koelkasten worden weer schoongemaakt en gevuld. Voor een toernooi hebben we vaak sponsoren waar we spullen van krijgen. Denk aan lekkere bitterballen, kroketten, appeltjes, enz. lekker na en tussen het sporten door. Verder, tosti’s, broodjes warme beenham, patat, sportdrank, biertje en wijntje. Lekker en gezellig bij het nakletsen na alle inspanningen.

Wat wil je verder nog kwijt?


Jennifer: Eigenlijk, ondanks dat ik het heel erg leuk vind, wil ik het stokje als barvrouw gaan overdragen aan een ander enthousiast lid. Evert is een goed maatje om mee samen te werken. Ik hou dan nog wat tijd over om bij de Groencommissie te gaan, wat ik nog leuker vind. Dus wie komt de barcommissie, ook tijdens het Open Wiericke Toernooi, versterken?

Evert: ik zal Jennifer erg missen als maatje bij de bar, maar het belangrijkste is; ze blijft wel een maatje op de baan. De ballen krijg ik meestal om mijn oren geslagen! Van Jennifer heb ik geleerd om tegen mijn verlies te kunnen. Ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen lekker tennissen en hopelijk nu een goed seizoen met toernooien. Dan kan de bar altijd door enthousiaste leden bemenst worden. Ben heel benieuwd wie zich meldt om te helpen met de bar. Ik weet zeker dat het goed komt. Met zijn allen houden we onze tennisclub draaiende.
Verder ben ik trots op alle leden die zich inzetten voor de club; onderhoud baan & groen, tennisles, boekhouding, vergaderingen, etc..
Allemaal een heel gezond en sportief tennisjaar gewenst!

Aanmelden Tennisles:
Anke Schilderink inventariseert en organiseert dit jaar de tennislessen.
Heb je de app of mail gemist? Je kunt nog aanmelden voor 10-15 lessen in groepsverband.
Stuur je bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Datumwijziging:
De Algemene Ledenvergadering is verzet naar donderdag 31 maart a.s. om 20.00 uur in het Clubhuis. Mocht je de mail gemist hebben, laat het ons even weten. Op deze website staan onze gegevens

Wil je ook meespelen bij deze gezellige club op loop-/ fietsafstand, word dan lid en meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Sportieve groet namens het bestuur,
Rosika Twiss