Het laatste bericht van dit jaar van TV Wiericke


Het najaar toont zijn prachtige kleurenpallet.
Beide rode gravel tennisbanen zijn bij droog weer nog steeds goed bespeelbaar.
Ook al kon ons najaarstoernooi jammer genoeg geen doorgang vinden en zijn de sponsordoeken in de winteropslag, er kan nog steeds gespeeld worden zo lang het net nog hangt.

 

Wie zitten er in ons bestuur
In navolging op onze voorzitter Peter de Jong, penningmeester Marijke van Selm, secretaris Esther Hendriks stelt ons 4e bestuurslid Rosika Twiss zich graag voor.
Al sinds de oprichting van TV Wiericke ben ik met veel plezier lid van onze kleine en gezellige club. Om in de wintermaanden ook fit te blijven, ga ik naar de sportschool en tennis ik in Oudewater bij de Heksenmeppers.
Naast mijn man, gezin (4 kinderen waarvan nog 2 thuiswonend) en baan bij Verweij Houttechniek heb ik nog wat tijd over om onze actieve vereniging te promoten in ons dorp.

Als club zien we mogelijkheden en uitdagingen. Met de komst van de nieuwe woonwijk, inbreidlocaties en straks de basisschool naast de tennisbaan hopen we op een toename van leden.

Tennis is een sport voor jong en oud en op ieders niveau te spelen.

 

Leden aan het woord
Met leden zoals Melvin en Flip, die veel en vrijwillig werk verrichten rond en op de banen, zijn wij als bestuur zeer vereerd.
De nieuwe duiker is gerealiseerd, de coniferen zijn weer gesnoeid, de banen zijn in op en top conditie gehouden en dat allemaal ongemerkt, maar wel opgemerkt door iedereen die tennist of langs de tennisbanen wandelt of de hond uitlaat.

Genoeg redenen voor een kort interview.

Hoe lang zijn jullie al lid en waar tennisten jullie voor die tijd?

Melvin: Sinds de oprichting van TV Wiericke ben ik lid en daarvoor in Waarder.


Flip: Vanaf het moment dat wij in Nieuwerbrug kwamen wonen in 2004 ben ik lid geworden van TV Wiericke en in mijn kielzog nog 9 leden uit Bodegraven, die allemaal bij Botesa speelden, dus dat was een aardige aderlating voor die club. Reden: hier kon je spelen wanneer je wilde en zolang als je wilde.

Wat vinden jullie zo aantrekkelijk aan onze tennisvereniging?
Melvin: De mooie rustige omgeving, de ligging (geen baan naast je) de speeltijd, het afhangsysteem, de goede kwaliteit van de banen 


Flip: Het leek net of ik een nieuwe woning had gekocht met een privé tennisbaan en met een eigen sleutel, dus ik ging ballen wanneer ik dat wilde.

Waarom doen jullie deze inspanningen voor de club?
Melvin: Omdat ik er de tijd voor heb en de club zit toch in je hart en daar wil ik mij hard voor maken.


Flip: Kort nadat ik lid was geworden, vond mijn vrouw het nodig mij aan te melden voor een bestuursfunctie! Dus ik heb vanuit de filosofie “een club is er voor de leden, dus deze moeten er ook voor de club zijn” - met onderbrekingen - lange tijd de functie van penningmeester vervuld. Op dit moment ben ik assistent-groundsman en is Melvin Zaal mijn leidinggevende.

Hoe kunnen we meer Nieuwerbruggers op de tennisbaan krijgen?
Melvin: Door regelmatig een stukje te schrijven in de NB, waardoor de tennisvereniging onder de aandacht gebracht wordt.

Flip: Gedurende de tijd dat ik deel uitmaakte van het bestuur, hebben we altijd ons hoofd erover gebroken: Hoe krijgen we meer leden en hoe houden we die aan het spelen? Acties met gratis juniorleden, het tweede jaar spelen voor half geld en het zomer-lidmaatschap voor de voetballers hebben een wisselend resultaat opgeleverd. Een sluitend antwoord hebben we echter nooit gevonden. Het idee om een Padelbaan te bouwen zou een ledenwinst kunnen geven. Althans dit zijn de berichten van de clubs, die al een Padelbaan hebben.

Aan wie geef je de (tennis-)bal door?
Flip: Ik ben wel nieuwsgierig hoe Hans Harmsen, medeoprichter van TV Wiericke en terug van weggeweest, hierin staat en hoe hij de toekomst ziet.

 

Wiericke Open toernooi week 27-2022
Houd alvast 4 t/m 10 juli 2022 in je agenda vrij voor ons grootste toernooi van het jaar.

Wil je volgend jaar ook meedoen, word dan lid en meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  of via deze site.

Sportieve groet namens het bestuur,
Rosika Twiss